Skip to main content
SEO advies 2021: blijven scoren in Google

SEO advies 2021: blijven scoren in Google

| Yorick Zandee | YZCommunicatie

Reviews voor betere SEO resultaten

Reviews waren altijd al erg belangrijk, maar nu nog meer dan ooit. De sterren in Google werken conversie verhogend maar het algoritme deed daar nog niet veel mee. Google heeft nu aangegeven dat autoriteit (domain/page authority) nog belangrijker wordt. De zoekmachine gaat onder andere reviews gebruiken om dat te bepalen. Zo wil Google achterhalen of hetgeen dat op de website aangeboden wordt ook daadwerkelijk klopt. Je website krijgt bij veel (goede) reviews dus meer autoriteit. Snel aan de slag met Google Mijn Bedrijf dus!

De laadsnelheid van je website verbeteren voor een betere SEO

Ons volgende SEO advies gaat over de snelheid van je website. Bij de laatste grote Google update werd duidelijk dat het algoritme nog meer waarde hecht aan snelle website. Dit wil niet zeggen dat een snellere website automatisch hoger in Google eindigt. Het is slechts één segment uit het hele SEO spectrum. Google gaat er alleen meer waarde aan hechten.

Laat je website eens checken door Pagespeed Insights van Google. Je krijgt vervolgens tips om de snelheid van je website te verbeteren. Een hogere score betekent alleen niet automatisch een betere website. Zo las ik onlangs dat Zalando dit kwartaal een omzet had van 2,3 miljard euro. Ik checkte zalando.nl met Pagespeed Insights en die scoorde heel erg laag. De uitslag is dus niet leidend.

Onze klanten kunnen in onze SEO software op paginaniveau de Pagespeed Insights score zien, dat is nog eens handig ????

Breid je landingspagina uit en verbeter je SEO score

De standaard landingspagina gaat veranderen. Hoe uitgebreider je content, hoe beter. Voeg bijvoorbeeld rich content toe, denk aan video, audio, links en natuurlijk afbeeldingen. Blijf wel altijd het doel van de pagina voor ogen houden, uiteindelijk is het een bezoeker op je website die de informatie tot zich neemt en niet Google. Blijf zoeken naar de balans tussen SEO en gebruiksvriendelijkheid, iets dat veel SEO bureaus vaak vergeten. De Yoast plugin voor Wordpress biedt hier tegenwoordig mooie oplossingen voor. Ik adviseer je eens goed naar de Yoast opties te kijken in je pagina-editor.

Wil je nog meer SEO advies?

Natuurlijk gebeurt er nog veel meer op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Bovenstaande adviezen en tips zijn voor nu erg belangrijk. Wil jij nog meer SEO advies of de SEO van je website uitbesteden? Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Ben jij geïnteresseerd in één van onze diensten? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan!