Skip to main content
Wanneer ben je toe aan een nieuwe website?

Wanneer ben je toe aan een nieuwe website?

| Yorick Zandee | YZCommunicatie

Staat op jouw website nog steeds prominent 'Welkom op onze website' in beeld? Is de website van je concurrent merkbaar beter dan die van jou? Verlies je klanten vanwege het ontwerp van je website, of loop je tegen beperkingen aan wanneer je dingen wilt toevoegen of updates wilt doorvoeren? Dit zijn duidelijke signalen dat het tijd is om na te denken over een nieuwe website.

Websitebezoekers oordelen snel

Mensen vormen razendsnel een mening; ze hebben slechts enkele seconden nodig om een website te beoordelen. Dit betekent dat je een hele korte tijd hebt om een positieve én juiste indruk te maken op potentiële klanten.

De impact van een gedateerde website

Een verouderde website kan door een groot deel van je websitebezoekers als negatief worden ervaren. Wanneer je website traag is, of niet goed functioneert kan het er zelfs voor zorgen dat bezoekers besluiten om producten of diensten niet af te nemen en mogelijk gaan shoppen bij de concurrent. Is jouw website nog wel in staat om aan de verwachtingen van je doelgroep te voldoen?

Signalen dat je website aan vernieuwing toe is

Er zijn diverse tekenen die erop wijzen dat het tijd is voor een update of complete vernieuwing van je website. Enkele hiervan zijn:

  • Veiligheidsrisico's: Oude websites zijn vaak niet meer veilig en kunnen door Google als zodanig worden gemarkeerd. Dit maakt ze ook een gemakkelijk doelwit voor hackers.
  • Hoog afhaakpercentage: Als gebruikers je website snel verlaten, wijst dit erop dat de gebruikservaring niet aansluit bij de behoeften van je publiek.
  • Langzame laadtijden: Trage laadtijden kunnen irritatie wekken bij bezoekers en je positie in zoekmachines negatief beïnvloeden.
  • Gebrek aan mobiele optimalisatie: Met de meerderheid van de internetgebruikers die mobiele apparaten gebruiken, is het belangrijk dat je website mobielvriendelijk (responsive) is.
  • Verouderde uitstraling en onhandige navigatie: Een professionele look en eenvoudige navigatie zijn cruciaal om vertrouwen te winnen van de bezoeker en de kans op conversie te verhogen.

Een nieuwe website is meer dan een fris uiterlijk

Een nieuw design van je website biedt de kans om alle gegevens die je al hebt verzameld met je huidige website te gebruiken om een nieuwe website te bouwen die niet alleen aantrekkelijk is qua uiterlijk, maar ook beter aansluit bij de behoeften van je doelgroep. Het doel is natuurlijk dat dit de gebruikerservaring en het aantal conversies verbetert.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Overweeg je een nieuwe website te laten ontwikkelen? Natuurlijk kunnen wij je hier bij helpen! Naast een nieuwe website met een professionele uitstraling weet je dat een website die door ons gemaakt is ook gelijk een sterke SEO-basis heeft. Ook gaan we samen met jou kijken naar hoe we de gebruikerservaring kunnen optimaliseren. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Ben jij geïnteresseerd in één van onze diensten? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan!