Skip to main content
SEO software: hoe en waarom

SEO software: hoe en waarom

| YZCommunicatie

Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel Search Engine Optimization genoemd. Of kortweg: SEO. Met deze online marketing tool zorg je ervoor dat je bedrijf beter gevonden wordt in bijvoorbeeld Google. Super handig natuurlijk, want zo kunnen nieuwe klanten je makkelijker vinden.

Wat is SEO software?

SEO software is een tool waarin je al je resultaten op het gebied van SEO overzichtelijk terug kunt vinden. Denk hierbij aan zoekwoord rankings, hoeveel bezoekers een actie je oplevert en hoe goed landingspaginas’s scoren op het gebied van SEO.

Door het handige overzicht zie je waar je positieve resultaten liggen, maar misschien nog belangrijker: waar je nog kunt verbeteren. En dat is wat je met online marketing en SEO probeert te doen: constant verbeteren, nog beter zichtbaar zijn voor nieuwe klanten. De resultaten in Google veranderen namelijk voortdurend. En daar moet je op inspelen.

Al je handelingen in één overzicht

Wanneer je aan de slag gaat met SEO kun je bijvoorbeeld beginnen met het maken van landingspagina’s. Of misschien schrijf je wel een SEO geoptimaliseerde blog. Maar weet je nog wanneer je wat precies gedaan hebt? En wat de invloed daarvan was op je huidige Google ranking?

In het begin kun je het misschien nog bijhouden in een bestand of notitieboek. Maar als je een tijdje bezig bent, zul je merken dat het overzicht een beetje zoek raakt. SEO software helpt je om al je handelingen en resultaten inzichtelijk te houden. Je kunt er ook mee filteren op bepaalde periodes, zo kun je dus precies zien wat een pagina of actie je opgeleverd heeft.

SEO software waar je echt iets aan hebt

SEO tools zijn er in alle soorten en maten. Waar wij met zoekmachine optimalisatie alleen tegenaan liepen, is dat er geen software was waar je echt alles in terug kon vinden. Zeker niet als je ook andere online marketing middelen gebruikte (social media of Google Ads bijvoorbeeld). Dat moest natuurlijk anders.

Om die reden gingen we in gesprek met ontwikkelaars en zo kwam onze eigen SEO software tot stand. En nu we die hebben, moeten we zeggen dat we eigenlijk ook nooit meer anders willen. Door de handige koppelingen kun je er namelijk echt alles in vinden:

  • Zoekwoord rankings
  • Linkbuilding overzicht
  • Een on-page SEO check
  • Een overzicht van advertenties (Ads, Facebook)
  • Rapportages

Passende software vinden

Genoeg reden dus om eens in de wereld van de beste SEO tools te duiken als je iets met online marketing doet of wil gaan doen. Je kunt er heel veel voordeel uit halen, en duur hoeft het ook niet te zijn. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met de tools van Google (Analytics en de zoekwoordplanner). Kijk wat bij jou, jouw doelstellingen en SEO handelingen past.

Als je echt grote stappen wilt maken met zoekmachine optimalisatie en het verbeteren van je ranking, is het zeker aan te raden om op zoek te gaan naar gespecialiseerde SEO software. Dat scheelt je een hoop zoekwerk ????

ps. Speciaal voor jou als trouwe bloglezer hebben we nog een leuk nieuwtje. We hebben door uitbreiding nog een paar plekjes in onze eigen SEO software! Deze heb je al voor €25,- per maand. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Ben jij geïnteresseerd in één van onze diensten? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan!