Skip to main content
2020: Alles ging even anders

2020: Alles ging even anders

| Yorick Zandee | YZCommunicatie

2020 beloofde een fantastisch jaar te worden. We vierden ons 10 jarig jubileum en dit zou feestelijk gevierd worden. Tenminste, dat was het plan. Maar plots was daar Corona... Wat nu?

Lockdown

In maart werd alles anders: een lockdown. Een gekke gewaarwording, want zo veel van wat we als vanzelfsprekend zagen, was helemaal niet zo normaal meer. Heel veel was onzeker. En vooral; hoe zouden de zaken verder gaan? En het thuiswerken, zou dat wel goedkomen?

Ook wij werden getroffen door de grote onzekerheid van de lockdown. Vier weken lang kwam er geen enkele aanvraag binnen. Gelukkig hadden we veel projecten op de planning staan, dus stil zaten we zeker niet. Al snel kwam er ook iets anders waar we niet op gerekend hadden: een enorme groei in onze online marketing klanten. Eigenlijk helemaal niet zo gek, want alles was (en is) natuurlijk online te doen. En om mede-ondernemers zo snel en goed mogelijk te helpen - ons motto is immers niet voor niets samen sterk - bedachten we speciale formules om ze goedkoop en snel online te helpen. We zijn trots dat we zo veel bedrijven op die manier toch verder hebben kunnen helpen.

Toch nog feest?

Tegen de zomer begon het ineens. De aanvragen stroomden van de een op de andere dag binnen. Er was heel veel vraag naar webwinkels. En dat hebben we geweten. Zeker onze Basic webshop bleek een succes. Maar ook bestaande klanten wilden sparren over ambitieuze ideeën. Nu, een halfjaar later, hebben we er daar ook veel van mogen realiseren. Zo timmeren we ook in deze gekke tijden samen verder aan de weg.

Momenteel zitten we er eigenlijk nog middenin. We groeien hard. Inmiddels zitten we met vijf vaste krachten in ons kantoor en werken we daarnaast met vaste zzp'ers om het allemaal voor elkaar te krijgen. En dat lukt. En dat vond ik eigenlijk ook wel heel feestelijk! Zo werd 2020 toch een goed jaar voor onze klanten en natuurlijk voor ons zelf. 

Wat gebeurde er nog meer?

Naast alle corona perikelen gebeurde er dit jaar nog veel meer. Zo hebben we meegewerkt aan verschillende participatie projecten. We werkten bijvoorbeeld mee aan het platform RedFix en momenteel zijn we met een heel leuk online horeca project bezig.

Ook in het online landschap is er weer veel veranderd. Zo zijn op social media de Stories gegroeid. Of bijvoorbeeld de Facebook Shopping uitbreiding. En vergeet natuurlijk niet dé grote wijziging bij Google. In september voerde Google een verandering door die ervoor zorgt dat alle websites alleen nog bekeken worden door een mobiele bot. De ontwikkelingen volgden elkaar op de voet. Zo was er het afgelopen jaar echt geen week hetzelfde en hebben we weer veel bij mogen leren.

Andere ondernemers

Wanneer ik terugkijk op 2020, ons verhaal en hoe we gegroeid zijn, kan ik niet anders dan ook denken aan andere ondernemers. Bedrijven die zwaar getroffen zijn door COVID, bijvoorbeeld in de horeca, reisbranche en entertainmentindustrie. Voor hen zijn het moeilijke tijden. Het doet wel goed om te zien dat er zo veel nieuwe ideeën zijn, creativiteit ten top. Ik kan dan ook niets anders dan daar mijn complimenten over uitspreken. 

Als laatste richt ik mij dan ook tot de ondernemers die nu moeilijk hun hoofd boven water kunnen houden. Samen staan we sterk, en dat zeg ik niet voor niets. Als je eens wil sparren over online ideeën voor je onderneming, laat het ons weten. We staan voor je klaar. Je bent van harte welkom voor een vrijblijvende (digitale) meeting of een bakje koffie op afstand op ons kantoor. 

Rest mij niets anders meer dan je hele fijne kerstdagen te wensen en een goed, gezond nieuwjaar. 
Yorick

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Ben jij geïnteresseerd in één van onze diensten? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan!