Skip to main content
Social media content marketing

Social media content marketing

| Yorick Zandee | YZCommunicatie

 

Social advertising & content marketing

Wij vertellen vaak tegen onze klanten dat wanneer zij een social advertising campagne willen starten, dat de content marketing ook dik in orde moet zijn. Maar waarom is dat eigenlijk?

Wanneer je een advertentie op LinkedIn of Facebook voorbij ziet komen met daarop een leuk en goed aanbod wat je interessant lijkt, ken je vaak het bedrijf erachter niet. En wat doe je dan? Dan klik je op het profiel van de adverteerder om te kijken met welk bedrijf je eigenlijk te maken hebt.

Je bekijkt dan het volgende:

  • Hebben ze onlangs nog wat gepost?
  • Komen ze betrouwbaar op mij over?
  • Zijn mensen positief of eerder negatief in de comments of reviews?
  • Hoeveel volgers hebben ze eigenlijk?
  • Oogt het allemaal professioneel?

Wanneer je dan op een profiel komt met weinig berichten, nauwelijks interactie en volgers; wat zegt jouw gevoel dan?

De juiste balans met organisch bereik

Social media content marketing hoeft niet persé direct een commerciële inslag, oftewel content met het idee om direct te verkopen of te converteren, te zijn. Je hebt de juiste balans nodig om jouw organisatie betrouwbaar en toegankelijk over te laten komen. Hierdoor verbeteren de resultaten van je advertenties wat uiteindelijk dus je verkopen en conversies weer verhoogt! 

Vergis je niet, je bereikt meer mensen door het posten van leuke en interessante berichten dan louter commerciële berichten. Het blijft immers een sociaal platform! Vergelijk het met een face-to-face gesprek met een mogelijke klant. Daar blijf je ook niet herhalen: "koop bij mij, koop bij mij, koop bij mij''?

Social media uitbesteden

De juiste organische content in combinatie met succesvolle social advertising campagnes, dat werkt! Het creëren van de juiste content en beheren van social media kost veel tijd. Tijd die jij eigenlijk liever besteed aan je eigen werkzaamheden in het bedrijf. Daarom nemen we deze ‘zorg’ graag van je over. Onze social media experts hebben kennis van zaken. Zij weten welke content, met welke tone of voice en het posten op welk tijdstip het beste zijn voor jouw bedrijf.

Wil je meer weten? Bekijk dan eens social media pakket: Support

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Ben jij geïnteresseerd in één van onze diensten? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan!