Skip to main content
SEO 2018: Trends en Tips

SEO 2018: Trends en Tips

| Yorick Zandee | YZCommunicatie

Het jaar is net begonnen en traditiegetrouw schrijft YZCommunicatie weer over de verwachte SEO trends met de daarbij benodigde SEO tips. Natuurlijk worden er geen grote sprongen gemaakt op SEO gebied, het zijn eerder ‘verschuivingen’. Zolang je blijft beseffen dat Google alleen het beste antwoord wil geven op de gestelde vraag (of zoekopdracht) en vanuit die visie controleert of alles SEO technisch in orde is, hoef je je niet druk te maken.

Linkbuilding en SEO

Linkbuilding is één van de vaste activiteiten als het gaat om zoekmachine optimalisatie. Al jaren is het een goeie methode om je positie te verhogen binnen zoekresultaten van Google. Toch zie je hierin ook in 2018 weer een verschuiving. Kwalitatieve links gaan beter werken voor je resultaten doordat deze je een stukje autoriteit kunnen geven.

Zoekopdrachten via voice command

Net zoals in 2017 wordt ook in 2018 een groei verwacht als het gaat om ‘gesproken zoekopdrachten’. Steeds meer mensen gebruiken de gesproken zoekfunctie van Google op hun telefoon. Dit resulteert vaak in langere zoekopdrachten. Iets om rekening mee te houden bij het schrijven van je volgende landingspagina!

Content (teksten) wordt nog meer gewaardeerd op inhoud

Hoe beter de teksten van je website aansluiten op een zoekopdracht in Google, hoe relevanter deze zijn en hoe beter deze dus zullen scoren. Het optimaliseren van je website en landingspagina’s puur op trefwoorden werkt dus niet zo heel goed meer. Het is veel belangrijker om een goed verhaal te brengen door vragen van bezoekers goed in kaart te brengen en deze te beantwoorden.

Mobile first

Het wordt al jaren geroepen: ‘mobile first’. YZCommunicatie vindt het onbegrijpelijk dat er nog bedrijven zijn met een website die niet responsive is. Voor wie het gemist heeft: bijna 70% van alle Google zoekopdrachten wordt gedaan via een mobiele telefoon of tablet. Website niet mobiel vriendelijk = minpunten bij Google!

SEO hulp nodig?

YZCommunicatie werkt al jaren aan online marketing projecten in diverse branches. SEO is hier een belangrijk onderdeel in. Wij helpen je graag! Neem eens vrijblijvend contact op.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Ben jij geïnteresseerd in één van onze diensten? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan!