• 0168-820206
  • info@yzcommunicatie.nl
Misleiding bij de verkoop van domeinnamen

Misleiding bij de verkoop van domeinnamen

Bent u recent telefonisch of per e-mail benaderd door bedrijven met de mededeling dat een ander bedrijf uw domeinnaam met de extensie .com wil aanschaffen? Zij bieden vervolgens dan een oplossing aan. U kunt dan, uiteraard direct, het domein bij hun vastleggen in een abonnementsvorm voor vijf of tien jaar.


Ga hier niet op in! Bij het aanvragen van domeinnamen is namelijk iedereen wereldwijd in staat om zonder enige goedkeuring (van wie dan ook) een domeinnaam aan te vragen. Iemand anders kan dus uw domeinnaam met een andere extensie aanschaffen, mits deze nog beschikbaar is.

Domeinnaam registreren

Bent u van plan om toch de aangeboden domeinnaam te registreren, neemt u dan contact op met uw eigen domeinprovider. Zij zullen u goed informeren en tegen eerlijke tarieven de registratie verzorgen. Denk daarbij goed na of een extra domeinnaam waardevol is voor uw onderneming en ga na hoe groot de kans is dat iemand anders (vaak in het buitenland) met uw domeinnaam maar met een andere extensie aan de slag kan gaan, en of dit concurrentie voor u betekent.

Cookie verklaring | Privacy Policy | Algemene voorwaarden
Copyright © YZCommunicatie BV. Alle rechten voorbehouden.

 

Gemiddeld beoordeeld met 4.9, Totaal aantal beoordelingen 11 bij Facebook.com