Skip to main content
Groot gevolg op LinkedIn

Groot gevolg op LinkedIn

| Yorick Zandee | YZCommunicatie

Heeft jouw bedrijf al een bedrijfspagina op LinkedIn? Dit social mediakanaal biedt een mooie mogelijheid om meer bekendheid te genereren. Maar hoe zorg je er nu voor dat zoveel mogelijk mensen je berichten ook daadwerkelijk zien? We geven je graag een aantal handige tips om van jouw LinkedIn pagina een succes te maken.

LinkedIn maakt een duidelijke afscheiding tussen een bedrijfspagina en een privé-profiel. Hoewel je jouw LinkedIn-connecties geen uitnodiging kunt sturen om je bedrijfspagina te volgen, zijn er toch een aantal middelen voorhanden om nieuwe volgers te bereiken. Met deze blog helpt YZCommunicatie je op weg.

Zo krijgt jouw LinkedIn Bedrijfspagina meer volgers

  • Volg je eigen bedrijfspagina

Geef je connecties het goede voorbeeld! Zorg er altijd voor dat je jouw eigen bedrijfspagina volgt. Zo komen nieuwsberichten van je pagina direct naar voren op jouw persoonlijke tijdlijn waardoor je ze gemakkelijk kunt liken. Bovendien verschijnt jouw bedrijfspagina in jouw persoonlijke interesses. Grote kans dat jouw connecties daar weleens rondsnuffelen!

Vanzelfsprekend is het slim om alle medewerkers de bedrijfspagina te laten volgen, maar ook je klanten en prospects uit te nodigen om de bedrijfspagina te volgen. Als zij vervolgens jouw updates gaan delen, dan wordt het bereik direct weer groter.

 

  • Deel een nieuwsbericht op je privé tijdlijn en in je LinkedIn-groepen

Plaats je een nieuwsbericht op je bedrijfspagina? Delen maar! Zodra dit bericht verschijnt op jouw startpagina kun je het gemakkelijk delen met jouw persoonlijke connecties.

Stap 1: Klik op Home en scroll naar het bericht.
Stap 2: Klik op Share. Je ziet een pop-up verschijnen waarin je kunt aangeven met wie je dit bericht wilt delen.
Stap 3: Vink optie 1 en 2 aan. Laat optie 3 uitstaan. Straks ga je namelijk persoonlijk vragen of je connecties jouw bedrijfspagina gaan volgen.
Stap 4: Typ een reactie in het veld onder Share an update. Delen in een groep? Maak bij Post to groups een keuze in welke discussiegroepen je jouw bericht wilt delen.
Stap 5: Klik op Share. Nu krijgen ook al je persoonlijke connecties het nieuwsbericht te zien op hun tijdlijn.

 

  • Nodig privé connecties uit voor je bedrijfspagina

Ga naar Nieuw bericht en maak een nieuw bericht aan.

Schrijf vervolgens een persoonlijk bericht aan je connecties van wie je graag wilt dat ze je bedrijfspagina gaan volgen. In het venster dat er verschijnt kun je de e-mail versturen aan je potentiële volgers.

 

  • Maak je LinkedIn-pagina kenbaar in je e-mailhandtekening

Staat het LinkedIn-icoon al in je e-mailhandtekening? Helemaal goed! Heb je dit nog niet gedaan? Benut je kans.

 

  • Plaats een LinkedIn 'volg' knop op je website

Uiteraard kun je het LinkedIn-icoon ook op je website plaatsen. Hiermee zorg je ervoor dat de bezoekers langer in contact blijven met jouw bedrijf. Heeft YZCommunicatie jouw website ontworpen? Dan is deze volg knop vaak al aanwezig op je website. Staat er nog geen LinkedIn-icoon op de website van jouw bedrijf? Laat zien dat je sociale media gebruikt en voeg het icoon snel toe!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Ben jij geïnteresseerd in één van onze diensten? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan!