Aan de slag met Adwords
Geschreven door Yorick Zandee | YZCommunicatie

Aan de slag met Google Adwords

Google AdWords blijft zich in een razend tempo ontwikkelen. In elke branche zijn inmiddels ook vele partijen actief aan het adverteren en dat op een steeds slimmere manier. Daarmee veranderen de beste strategieën om het maximale resultaat uit je campagnes te halen ook continu. In deze blog licht ik het één en ander toe over het (succesvol) gebruiken van Google Adwords.

Belangrijk: voor je met Adwords aan de slag gaat

Google rekent je keihard af als je website SEO-technisch en inhoudelijk niet in orde is. Zorg er dus voor dat je website in orde is en je specifieke landingspagina's hebt, geoptimaliseerd voor de zoektermen waarmee je aan de slag gaat.

Google Adwords Campagnes

Wanneer je met Google Adwords aan de slag gaat, is het heel belangrijk dat je gedetailleerd en specifiek aan de slag gaat. Stel eigenlijk per zoekwoord een campagne op. Nog beter, per zoekwoord en type campagne. Internationaal adverteren? Per zoekwoord, type campagne en locatie (land bijvoorbeeld). Zo kan het dus voorkomen dat je voor één zoekterm al 10 campagnes aanmaakt.

Google Adwords Advertenties

Schrijf per advertentiegroep twee tot vier advertenties. Probeer aantrekkelijke advertenties te maken. Kijk gerust eens wat de concurrent doet. Bekijk vervolgens na een paar weken welke advertentie het beste scoort.

Extra functies Google Adwords

Google Adwords heeft tal van extra functies. Gebruik deze! Highlights, telefoonnummer tonen, sitelinks, etc. Hiermee bouw je een grote advertentie welke natuurlijk nog meer opvalt.

Google Adwords in praktijk

In de praktijk hoor ik heel vaak dat mensen tegen de kosten opzien. Bij Google Adwords moet je juist naar de resultaten kijken. Oke, een click kost misschien €2,50 en misschien moet er 25 keer op geklikt worden voordat er een aankoop of aanmelding binnenkomt. Je nieuwe klant "kost" dan €62,50. Dat is toch zo terug verdiend of je hebt het er zelfs al gelijk uit gehaald! (afhankelijk van de branche/marges natuurlijk) 

Delen is vermenigvuldigen

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Wil je een website door ons laten maken? Vraag dan vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.